czwartek, 29 sierpnia 2013

Maxi

Hej!
Dzisiaj zdjęcia z Kołobrzegu z bardzo ładnego miejsca - Mariny Solnej. Zestaw, który miałam na sobie typowo jeszcze letni, wygodny i kobiecy. Moja zapomniana przeze mnie spódnica maxi o ciekawym wzorze, kupiona dosyć dawno temu, którą postanowiłam po dłuższym czasie jeszcze założyć ;). A do tego prosty, czarny top i sandałki. Idealny zestaw na spacer :). 










top - nn
spódnica - nn
buty - H&M

czwartek, 22 sierpnia 2013

Bluzka z cekinami

Hej!
Dzisiejszy zestaw klasyczny, czyli taki jak najbardziej lubię, który pasuje na różne okazje. W roli głównej bluzka w odcieniu złota, o prostym fasonie, dodatkowo zdobiona cekinami, dzięki czemu zyskuje charakter nieco wieczorowy. Latem świetnie wygląda również noszona na co dzień, podkreślając opaleniznę.









bluzka, buty - Reserved
spodnie - Terranova
torebka - Orsay

poniedziałek, 12 sierpnia 2013

Spódnica w azteckie wzory

Hej!
Wrzucam zdjęcia z ostatniego wypadu nad morze, a w tym mój kolejny wakacyjny zestaw. Spódniczkę kupiłam w ubiegłym roku i wtedy była moją ulubioną :). Do tego prosta granatowa bluzka, której uroku dodaje koronkowy rękawek i kwiat we włosach kupiony ostatnio w H&M za jedyne 2 zł. :).








A po morzu czas na pizzę :)

bluzka - Stradivarius
spódnica -Bershka
ozdoba do włosów - H&M

poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Biszkopt z bitą śmietaną i borówkami

Hej!
Mam dzisaj dla Was przepis na nieskomplikowane ciasto, które ładnie się prezentuję i dobrze smakuję :).
Uwielbiam różne ciasta choć tak naprawdę sama rzadko je piekę. Te, które Wam dzisiaj prezentuję to jedno z ciast, które mi lepiej wychodzi :).
Delikatny biszkopt, puszysta bita śmietana a do tego świeże owoce to doskonałe ciasto na lato!



Składniki:
- 5/6 jaj
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- 800 ml śmietanki 30%
- 3 łyżki cukru pudru
-  borówki
- płaska łyż. proszku do pieczenia

Sposób przyrządzenia:
Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę z białek. Do ubitej piany stopniowo dodawać cukier cały czas miksując. Następnie dodajemy po jednym żółtku i zmniejszamy obroty miksera. Na koniec powoli wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając łyżką. Gotową masę przelewamy do okrągłej formy posmarowanej uprzednio tłuszczem i posypaną bułką tartą. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 30 min. w 180 st.




Upieczony i ostudzony biszkopt dzielimy na  dwie równe części .



Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, jej część przekładamy na biszkopt, dodajemy połowę borówek.
Pozostałą śmietanę rozprowadzamy na wierzchu i bokach, obficie posypując owocami.




 I gotowe!  :)